Werkgevers
Werkgevers

Standaard procedures voldoen niet meer. De fit moet immers meteen de beste zijn. De uitdagingen in de retail zijn groot en daarom hebben we topmanagers nodig die het verschil gaan maken.
Waar voorheen een aantal gesprekken, referentiechecks en een assessment voldoende zekerheid leken te brengen, ligt de lat nu vele malen hoger. Het trackrecord van een kandidaat is leidend, dat wil zeggen, een bewezen trackrecord.

Executive search volgens de eisen van deze tijd gaat om echte inhoud.
Resultaten uit het verleden bieden in de selectie van topmanagers een solide uitgangspunt voor de keuze voor een kandidaat. Waar is een kandidaat succesvol geweest en waar niet, wat zijn gerealiseerde en aantoonbare resultaten. Welke combinatie zorgt ervoor dat een kandidaat alles eruit haalt wat erin zit voor zichzelf en voor de organisatie.

Om het speelveld te overzien is diepgaande kennis van de retail essentieel. Er bestaan geen slechte kandidaten aan de top, net zoals dat er geen slechte bedrijven bestaan. Er bestaan alleen wel veel slechte combinaties.

Netwerkt executive search bemiddelt alleen kandidaten die we goed kennen. We werken namelijk, met onze business unit Netwerkt werving en selectie, al 18 jaar voor bedrijven in de retail. Veel kandidaten in het topmanagement in de retail kennen wij daardoor al jaren. We hebben het trackrecord in beeld, we volgen elkaar, houden contact en delen kennis en informatie.

Als wij met een opdrachtgever sparren over de juiste invulling van een management of directiepositie of voor het vinden van een lid van de raad van commissarissen, komen vaak al direct kandidaten uit ons netwerk in beeld. Geen long lists of short lists. Gewoon meteen hele goede kandidaten, de topkandidaten uit de markt. En de beste? Deze zit er altijd bij.

De beste fit

Wij hebben contact met Directie en Management gedurende onze dagelijkse werkzaamheden. Vrijwel iedere topmanager in de retail is bij ons in beeld en we weten wie u wel en ook wie u niet in uw organisatie nodig hebt. Dat geeft zekerheid en continuïteit.

Snel

Omdat we vrijwel de hele populatie in kaart hebben, weten we wie er interesse hebben in een overstap en wie niet. Daardoor hoeven we meestal niet te zoeken en kunnen we snel schakelen. Het trackrecord van een kandidaat is bij ons bekend. Dat is wel zo veilig.

Betrokken

Omdat wij ons verdiepen in de opdrachtgever en in de kandidaat kunnen wij de brug slaan. Wat maakt het voor een kandidaat interessant om de overstap te maken naar uw organisatie. En welke toegevoegde waarde brengt de kandidaat met zich mee waardoor uw organisatie beter rendeert.

Specialist in de retail

Het realiseren van de beste fit is belangrijk maar het voorkomen van een slechte fit is nog belangrijker. Door onze specialisatie hebben wij inside information waar anderen niet over beschikken.

De beste kandidaten in plaats van beschikbare kandidaten

Het werven en selecteren van kandidaten voor directie- en hoger management posities wordt vrijwel altijd uitbesteed. Het is belangrijk om een werving en selectiebureau te kiezen dat de retail goed kent. U wilt immers een kandidaat aan boord brengen die zijn sporen in de retail heeft verdiend en van wie u kunt verwachten dat uw organisatie in goede handen is.

Of het nu gaat op een directiepositie of om een vacature voor een commercieel manager of verkoop manager, wij kennen de beste kandidaten in de markt. En dat zijn er niet zo heel veel. Daarbij is het dus ook belangrijk om de kandidaat te kunnen interesseren voor uw organisatie. Een top kandidaat heeft immers meerdere keuzes.

Werkgevers

Neem contact met ons op als u wilt sparren over de mogelijkheden!
Netwerkt werving & selectie gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close