United Retail

“Binnen zes weken was de vacature ingevuld met slechts twee voorgestelde kandidaten. Dat zie je niet vaak.”
- Peter Breuer, Voorzitter Raad van Commissarissen van United Retail

 

“Als Faila belt, dan weet je dat het de moeite waard is om er serieus naar te kijken. En inderdaad, dit was precies wat ik zocht.”
- Jan van de Wouw, Algemeen Directeur United Retail

 


United Retail zocht op korte termijn een vervanger voor hun algemeen directeur. Omdat eerdere processen met werving- en selectiebureaus niet de gewenste match opleverde, werd Netwerkt ingeschakeld door Peter Breuer - voorzitter van de Raad van Commissarissen bij United Retail. En met succes. Binnen zes weken werd kandidaat Jan van de Wouw aangenomen.

Jan van de Wouw is geen onbekende van Netwerkt werving & selectie. Hij werkt al jarenlang samen met Faila den Boon. Niet alleen als kandidaat, maar ook als opdrachtgever in voorgaande functies. Van de Wouw: “Faila kent de retailmarkt op haar duim en heeft een uitgebreid netwerk. Ze is bovendien zeer pragmatisch, schakelt snel en kijkt naar wat écht bij je past. Dat is prettig werken.”

Jan van de Wouw was nog niet bekend met United Retail toen Faila hem wees op de openstaande vacature. “Faila kent mijn ervaring binnen de retail en wist precies wat United Retail nodig had. Hoewel ik niet uit de elektronicabranche kom, zag ze toch meteen een match. En als Faila belt, dan weet je dat het de moeite waard is om er serieus naar te kijken. Na een aantal gesprekken met United Retail bleek het inderdaad precies te zijn waar ik naar zocht. Zelf had ik die link misschien nooit gelegd.”

Jan van de Wouw was één van de twee personen die Faila voorstelde aan opdrachtgever Peter Breuer. Breuer:“Ik vond deze aanpak verfrissend. Vaak krijg je van werving en selectiebureaus een short list en een long list aangeboden met tientallen kandidaten waar je uit moet kiezen. Faila stelde slechts twee kandidaten voor en was ervan overtuigd dat onder hen de man was die we moesten hebben.” En inderdaad, na een grondige selectieprocedure kozen zowel de Raad van Commissarissen als de aandeelhouders unaniem voor Van de Wouw. Peter Breuer is te spreken over het proces: “Binnen zes weken was de vacature ingevuld met slechts twee voorgestelde kandidaten. Dat zie je niet vaak.”

www.netwerktexecutivesearch.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close